Izvor: B92

Manifestacija "Dani Praga u Beogradu" biće održana po prvi put od 6. do 20. juna i predstaviće savremenu češku kulturu na više lokacija, najavili su organizatori - građansko udruženje "Luka Praha" i Dom omladine Beograda.

Nastupiće Češki narodni simfonijski orkestar koji je za 20 godina rada postao jedan od najznačajnijih sastava ove vrste. Gosti na njihovom koncertu biće Emir Kusturica sa bendom "The No Smoking Orchestra", kao i grupa "Vrelo".

Pripremljena su i filmska iznenađenja jednog od najvećih reditelja današnjice Jiržija Mencla.

Ljubitelji fotografije biće u prilici da osete atmosferu glavnoga grada Bohemije u okviru izložbe fotografija "Muzički Prag" poznatog češkog fotografa Jiržija Všetečke.

Cilj manifestacije je jačanje tradicionalno dobre kuluturne saradnje dva prijateljska naroda i dva grada kao i osnaživanje ekonomskih veza, i promocija turizma.

Plan je da naredno leto 2014. godine bude u znaku Beograda u Pragu, te da ova manifestacija postane tradicija u kulturnom, turističkom i društvenom životu dva grada, dodaju organizatori.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.