Etno-turizam Priboja i okoline

Sporazum o prvom lokalnom partnerstvu u Srbiji koji će predstavljati platformu za razvoj etno-turizma Priboja i okoline biće potpisan u tom gradu, najavilo je udruženje "Građanske inicijative".

Izvor: Tanjug
Podeli

Sporazum je osnov svih budućih aktivnosti za efikasnije iskorišćavanje prirodnih potencijala svih raspoloživih resursa u cilju razvoja i poboljšanja života svih stanovnika tog kraja.

Taj ugovor će po prvi put povezati lokalne vlasti, nevladine organizacije i preduzetnike oko jedne teme u Srbiji.

Čista i netaknuta priroda, lepote pribojskih sela i lekovitost Pribojske banje predstavljaju veliki potencijal za ekonomski razvoj ovog kraja, međutim ovi resursi se ne koriste u dovoljnoj meri a mogli bi da postanu zamajac socio-ekonomskog razvoja celog kraja, ističu predstavnici te inicijative.

"Potencijali etno-turizma se obilato koriste u EU iz koje i dolazi ovakav model saradnje zasnovan na lokalnom partnerstvu tri sektora. Ovaj model se dosta primenjuje u Sloveniji i do sada je dao odlične rezultate u jačanju socio-ekonomskog razvoja lokalnih zajednica", dodaje se u saopštenju.

Potpisivanje Sporazuma je rezultat projekta „Učešće javnosti kroz lokalna partnerstva" koji realizuje udruženje Građanske inicijative u partnerstvu sa Centrom nevladinih organizacija Slovenije (CNVOS) i Asocijacijom malih i srednjih preduzeća i preduzetnika Srbije (APPS).

Projekat finansira EU kroz Program podrške civilnom sektoru, a realizuje GOPA Consultants. Projekat „Učešće javnosti kroz lokalna partnerstva" uspešno se sprovodi u Užicu, Priboju, Leskovcu, Pirotu i Babušnici.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Booking.com zabranjen u Turskoj

Turski sud je odbacio žalbu onlajn turističke agencije Booking.com povodom zabrane njene aktivnosti u toj zemlji, izvestili su danas turska televizijska kuća NTV i provladin list Jeni Šafak.

Vesti petak 26.05. 14:44 Komentara: 4

Kopenhagen ulaže 45 miliona dolara u sadnju novih stabala

Odbor za životnu sredinu grada Kopenhagena odobrio je 300 miliona kruna, odnosno 45 miliona dolara, za sadnju novih stabala u celom gradu. Cilj danske prestonice je da se do 2025. godine posadi oko 100.000 novih stabala. Projekat je započeo 2015. godine i do sada je posađeno oko 17.000 stabala.

Vesti petak 26.05. 08:36 Komentara: 6

Počeli Dani Beograda u Moskvi

U prestonici Rusije danas počinje manifestacija "Dani Beograda u Moskvi", tokom koje će, do 27. maja, glavni grad Srbije predstaviti privredne i turističke potencijale, a Moskovljani i svi koji se tih dana nađu u tom gradu moći će da vide i deo kulturnog nasleđa srpske prestonice.

Vesti četvrtak 25.05. 15:45 Komentara: 2
strana 1 od 937 idi na stranu