Izvor: B92

Na oba granična prelaza Makedonije sa Grčkom na Đevđeliji i Starom Dojranu putnici čekaju po dva sata, jer su zbog štrajka u Grčkoj ogromne gužve, pa se zato preporučuje svim vozačima da putuju preko Bugarske.

Na tim graničnim prelazima se propuštaju putnici i vozila na svaka dva sata po 15 minuta, a pošto je počela turistička sezona, ogromne su kolone.

Situacija na graničnim prelazima Makedonije sa Grčkom praktično je ista kao i juče, samo što je tada bio prohodan jedan granični prelaz, koji je sada ponovo prebukiran vozilima.

Neizvesno je da li će se poboljšati situacija na graničnim prelazma Makedonije sa Grčkom tokom dana, a u AMSS prate i da su stalno u kontaktu sa nadležnim organima u Makedoniji.

JAT za sada nije planirao izmene u redu letenja prema Grčkoj zbog štrajka u toj zemlji, izjavio je Tanjugu šef kabineta generalnog direktora te avio kompanije Stanimir Jovanović.

U Grčkoj je 28. juna, dan pre glasanja o novom, još restriktivnijem setu mera štednje u parlamentu, počeo generalni štrajk koji je paralisao život u zemlji, ali i turiste i sve druge koji su u kolonama zarobljeni na jednom od najprometnijih graničnih prelaza Evzoni.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.