Izvor: B92

Grupa američkih investitora iz Nevade najavila je da će u Hrvatskoj, najverovatnije u Istri, izgraditi mali Las Vegas, a vrednost investicije iznosi 1,5 milijardi dolara.

U hrvatskoj verziji grada zabave i kiča planiraju da zaposle više od 5.000 ljudi, a pregledane su, piše zagrebački dnevnik, lokacije u okolini Dubrovnika, Zadra i više lokacija u Istri.

„U konkurenciji Soluna, koji nam je besplatno nudio 100 hektara zemljišta, Ohridskog jezera, Budve i Albanije, Hrvatska je odabrana upravo zbog blizine Evrope, razvijenog turizma i prekrasne obale", rekao je Zoran Savičić, preduzetnik rođen u Banjaluci koji već godinama živi u Las Vegasu.

Površina hrvatskog Las Vegasa trebalo bi da iznosi između 60 i 100 hektara, a plan je, navodi Večernji list, da projekt bude završen pre ulaska Hvatske u EU.

Grupa američkih biznismena ovih dana boravi u Hrvatskoj gde o projektu razgovora s hrvatskim zvaničnicima, a podršku za projekat već su dobili od predsednika Ive Josipovića.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.