Izvor: B92

Srpska prestonica trebalo bi do kraja 2012. godine da dobije još jedan luksuzni hotel koji će u Bloku 11a graditi hotelska grupacija “Falkensteiner” u saranji sa investicionim fondom “M.O.F. Beta nekretnine”.

Izvor: Blic

Objekat koji će se nalaziti u blizini sadašnjeg VIG Plaza centra i zgrade “Energoprojekta” u Bulevaru Mihaila Pupina imaće ukupno 24.200 kvadratnih metara. Vrednost posla procenjuje se na 40 miliona evra, a hotel bi trebalo da bude otvoren u drugoj polovini 2012. godine.

Savremeni kompleks će se sastojati iz hotela koji će bit povezan sa poslovnom kulom od 11 spratova. U kuli će na 6.000 kvadratnih metara biti smešten kancelarijski i poslovni prostor.

Budući hotel trebalo bi da ima četiri zvezdice. Imaće 171 sobu, apartmane, salu za konferencije, prostor namenjen za svečanosti i proslave, spa-centar kao i takozvani “executive lounge”.

Projekat za budući hotel uradio je poznati arhitekta poreklom iz Beograda Boris Podreka, koji živi i radi u Beču.

Aleksandar Roesler, generalni direktor akcionarskog društva “Falkensteiner Michaeler turistička grupa” ističe da će ovo biti jedinstveni hotel u Beogradu.

- U središtu Novog Beograda, gde nastaje poslovni centar, a ipak u blizini centra grada, stvara se kompleks, u kojem će biti smešten i hotel i poslovna zgrada. Veoma me raduje i naš korak napred prema istoku. Uskoro ćemo našim biznis korisnicima ponuditi još značajnih top-destinacija. Balkanska metropola je u proteklih nekoliko godina procvetala, pogotovo za turiste koji posećuju gradske metropole - navodi Roesler.

Kompanija “Falkensteiner Michaeler turistička grupa” jedna je od vodećih kompanija u turističkoj branši i prisutna je u Austriji, Italiji, Českoj, Slovačkoj i Hrvatskoj sa 27 hotela koji imaju četiri i pet zvezdica.

Ovim projektom Srbija će postati šesta drzava u kojoj ce “Falkensteiner Hotels & Residences” biti prisutna sa svojim investicijama.

Bečki arhitekta, rođen u Beogradu

Boris Podreka smatra se jednim od najznačajnijih živih evropskih arhitekata. Rođen je 1940. godine u Beogradu. Studirao je u Beču, gde živi i vodi biro. U Austriji je realizovao više projekata, među kojima su saloni automobila “Mazda”, glavna poslovna zgrada za “Vienna Insurance Group” u Gracu, kancelarije “Insurance Offices Basler” u Beču, adaptacija “Ringturm”, Milenijumska kula i Međunarodni biocentar u Beču. Po njegovim projektima obavljena je rekonstrukcija Muzeja savremene umetnosti “Ca’Pesaro” i stambeno naselje Judeca Nove u Veneciji i hoteli u Bolzanu u Italiji. Radio je i adaptaciju Univerziteta u Mariboru i projekat hotela “Mons” u Ljubljani, hotele u Dubrovniku i Zadru, kao i u “Campione Lago di Garda” u Italiji i Muzej “Porcellaine” u Limožu u Francuskoj. Među najvažnijim njegovim projektima u Srbiji su Muzej nauke i tehnike u Beogradu, kao i nova zgrada Pravosudnih organa i lokalne samouprave u Novom Sadu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.