Izvor: B92

Anketa JUTA pokazuje da 20 odsto turista planira da individualno organizuje putovanje.

Izvor: Večernje novosti

Građani Srbije uveliko razmišljaju o letovanju, pa su još pre dve nedelje agencije primile prve uplate. Grčka će, po svemu sudeći i ove godine biti hit. Turistički radnici su, takođe, primetili da je ove godine, u poređenju sa istim periodom lane, manje zainteresovanih za letovanje u Bugarskoj, Crnoj Gori, a naročito Hrvatskoj.

- Ponudili smo gotovo sva odredišta na Mediteranu do kojih se stiže autobuskim prevozom, ali većina uplaćuje Grčku - kaže Saša Vučković iz „Argusa“. - Mnogi se raspituju za Španiju, gde u Ljoret de Maru (kod Barselone) prevoz autobusom i devet noćenja košta 189 evra. Onda, ipak, uplate za Grčku.

I u „Travellendu“, koji isključivo nudi odmor na Halkidikiju, kažu da se aranžmaniveć prodaju odlično.

- Reč je o „starim“ gostima, porodicama sa decom, a oni traže smeštaj u istim kućama i apartmanima - kaže direktor Miloš Jovović, iz ove agencije. - Mnogi su rešili da iskoriste plaćanje na rate i popuste koji traju do 1. aprila.

Da će Grčka ponovo biti veoma popularna, potvrđuje i namera „Kontikija“ da po prvi put prodaje aranžmane za sever Grčke sa individualnim prevozom, a ponudiće i novo odredište - Porto Heli kod Korintskog zaliva.

- Očekujem i veće interesovanje građana za Španiju, jer su se uželeli novih mesta - kaže Vlada Matović iz „Matika“.

ANKETA

NAJNOVIJA anketa JUTA pokazuje da 20 odsto turista planira da individualno organizuje putovanje. Većina, 65 odsto anketiranih, planira da letuje u Grčkoj, a 10 odsto u Španiji, dok se Turska i Egipat „drže“ kao i dosad - devet, odnosno sedam odsto. Za Hrvatsku i Bugarsku izjasnilo se po jedan odsto građana, dok će u Crnu Goru otputovati njih 10 odsto.

A. Krsmanović

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.