Izvor: Izvor: B92, Daily Telegraph

Autor: {"id":186765,"id_news":728399,"name":"","surname":"Izvor: B92, Daily Telegraph"}

Kako su sve češći problemi sa odlaganjem ručnog prtljaga u za to predviđen prostor iznad sedišta, avio-kompanija Easy Jet od 2. jula primenjivaće nova pravila.

Nove dimenzije ručnog prtljaga koji se može uneti u avion su 50cm - 40cm - 20cm. To je za 37 posto manje u odnosu na ranije dimenzije (56cm - 45cm - 25cm) torbi i kofera koje su putnici mogli uneti sa sobom u avion, piše Dejli Telegraf.

U slučaju nedostatka prostora, oni putnici koji putuju sa ličnim prtaljgom većim od pomenutih dimenzija neće moći isti da unesu u avion, već će morati da ga odlažu zajedno sa čekiranim prtljagom i po sletanju čekaju njegovo izručenje. Ta usluga ipak neće biti naplaćivana.

Iz Easy Jet-a navode da nova pravila nisu uvedena kako bi kompanija zaradila više novca.

“Nova politika obračunavanja ručnog prtljaga rezultat je istraživanja koje smo sproveli među putnicima”, kazao je predstavnik kompanije Dejli Telegrafu, dodajući da je potez logičan jer je sve veći broj problema zbog toga što putnici ne uspevaju da odlože svoj prevelik lični prtljag u za to predviđeno mesto.

Easy Jet je ove godine otvorio i prve linije iz Beograda. Putnici za sada mogu putovati do Milana, a najavljeno je i uvođenje novih destinacija.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.