Neobični posetioci Tokija (FOTO)

Brojni turisti koji ovih dana prave kratak predah na klupama u Tokiju ne treba da se iznenade ako se pored njih bude smesti Albert Ajnštajn ili pak Čarli Čaplin.

Izvor: B92

Petak, 21.09.2012.

14:03

Default images

Početkom septembra na nekoliko klupa širom Tokija postavljene su neobične skulpture koje izazivaju veliko interesovanje Japanaca ali i mnogih turista.
Beta/AP
U pitanju je umetnička postavka u okviru festivala “Ben Art” koji se održava u tokijskom kraju Marunuči. Na klupama se trenutno nalaze statue naučnika Alberta Ajnštajna, filmskog umetnika Čarlija Čaplina, lokalnog super heroja “Masked Rider 1” i mnogih drugih.
Beta/AP
Bronzane statue poznatih ličnosti ali i običnih ljudi narednih pet nedelja krasiće klupe širom pomenutog kraja, praveći društvo znatiželjnicima. Nesvakidašnji gosti deci služe za igru i zabavu dok oni malo stariji koriste svaku priliku kako bi se fotografisali sa novim sugrađanima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: