Izvor: B92, Prva TV

Da li će Grci otvoriti granice našim turistima? Da li će Crna gora omogućiti ulazak srpskim državljanima? Proteklih nekoliko meseci stalno se postavljaju ovakva pitanja, a situacija se menja iz nedelje u nedelju. Šta nas očekuje u narednom periodu kada su u pitanju putovanja?

Isprva je informacija bila da će Grčka otvoriti svoje granice našim turistima 15. avgusta, a sada se priča da nećemo videti grčko more do kraja septembra.

Direktor Jute Aleksandar Seničić se i dalje nada da ćemo uskoro moći da idemo u Grčku ali da su za sada zvanične informacije takve da ne možemo da predvidimo kako će to izgledati.

Seničić je za TV Prva rekao da sarađuju sa hotelijerima i predstavnicima privatnih smeštaja u Grčkoj i da su oni stupili u kontakt sa Ambasadom. Navodi da rade na tome da se uskoro građanima Srbije omogući da idu u Grčku posle 15. avgusta makar sa PCR testom.

"Što se tiče Grčke treba biti oprezan", rekao je Seničić, ali veruje da ćemo do kraja avgusta moći u Grčku.

Što se tiče Crne Gore, Seničić navodi da revidirana lista i dalje ne dozvoljava našim građanima da pređu granicu, ali smatra da je već kraj sezone u Crnoj Gori.

"Tamo je situacija katastrofalna i veruje da ovde ima više politike nego turističkih ili zdravstvenih razloga zašto se to ne dešava", smatra Seničić.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.