Četvrtak, 17.11.2016.

13:08

Proverite da li se u vama krije dizajner: Da li možete da otkrijete skrivene simbole u najpoznatijim logoima?

Grafički dizajn je jedno od najtraženijih zanimanja današnjice i zauzima prvo mesto na listama želja različitih kreativnih ljudi. Mnogi od njih se usavršavaju i preusmeravaju kako bi mogli da se zaposle u prestižnim agencijama, grafičkim studijima ili usko specijalizovanim kompanijama. Iako nikada ranije nisu primećivali da se u njima krije talenat, veoma lako započinju svoje uspešne karijere.

Izvor: B92

Proverite da li se u vama krije dizajner: Da li možete da otkrijete skrivene simbole u najpoznatijim logoima?

Jedna od predispozicija, koja vam je potrebna da biste i vi zakoračili u inspirativni, a istovremeno unosni svet dizajna, jeste dobra moć zapažanja. Zbog toga smo izvodjili nekoliko poznatih logoa koji u sebi nose skrivene simbole. Da li možete da ih pronađete na prvi pogled? Ako uspete, to znači da se i u vama krije potencijal da postanete grafički dizajner.

1. Vidite li strelicu u logou FedExa?

Počnimo od jednog od najpoznatijih primera – logoa FedExa. Iako na prvi pogled izgleda kao da logo čini samo naziv korporacije, između slova E i X nalazi se strelica. Da li je vidite?

Dizajner ovog logoa nije slučajno sakrio baš strelicu među slovima. Kao kompanija koja se bavi kurirskom dostavom i ukazuje na pravac i kretanje, FedEx asocira na brzinu i pokret, što podsvesno utiče na posmatrača i uliva poverenje da će pošiljka biti usmerena baš tamo gde vi odredite.

2. Igrač golfa ili spartanski ratnik?

Pozitiv i negativ mogu biti veoma moćni u vizuelnim igrama, koje dizajneri često primenjuju. Dvostruke slike posmatrač vidi onako kako želi, ali uvek se obe urezuju u um i ostavljaju jak utisak.

Odličan primer za to je logo golf kluba Spartan. Šta vi na njemu vidite? Igrača golfa koji je zamahnuo palicom ili profil spartanskog ratnika? Ako se malo bolje zagledate, videćete da obe slike postoje u ovom jedinstvenom znaku i zbog toga on važi za jedan od školskih primera dobrog grafičkog rešenja.

3. Gde se krije biciklista na logou Le Tour de Francea?

Logo najpoznatije biciklističke trke na svetu, koja je osnovana još 1903. godine, tokom vremena je menjao svoje oblike. Današnji zaštitni znak Le Tour de Francea nastao je 2002. godine, a osmislio ga je francuski dizajner Žoel Guenon.

Ako se zagledate u reč „Tour” na ovom jedinstvenom logou, pronaći ćete bisciklistu u obliku slova R, koji koristi slovo O kao jedan od točkova.

4. Prepoznajete li životinju na planini u logou Toblerona?

Najbolje sakriveni simbol ostavili smo za kraj. Da li ste ikada primetili medveda koji se nalazi na slici planine koja čini logo Toblerona?

Ovaj logo ima veoma razrađenu simboliku. Pre svega, verno je prikazan Materhorn, jedan od najviših vrhova Alpa, za koji se verovalo da je inspirisao Teodora Toblera da slatkišu, koji je izumeo, da trouglast oblik. U planini je sakriven medved koji simboliše Bern, grad u kom su Toblerone nastale.

Nije vam bilo teško da uočite skrivene simbole? To znači da imate ono što je potrebno da biste upisali i završili jednogodišnju obuku, koja će vas dovesti do uspeha u grafičkom dizajnu. Ako sa učenjem počnete odmah, sledeće godine u ovo vreme već ćete raditi na logoima nekih novih brendova i odlično zarađivati uz pomoć svog talenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: