"Izaći ćeš i polomiću ti vilicu": Neverovatan slučaj pred sudom u Čačku

Osnovni sud u Čačku obustavio je krivični postupak protiv meštanke obližnje Trnave S. V. M. (60), inače, rođene u Sjenici, državljanke Republike Srbije.

Izvor: RINA

Sreda, 25.01.2023.

17:00

Foto: RINA

Na početku postupka, nju je tužilaštvo teretilo da je počinila krivično delo ugrožavanja sigurnosti iz člana 138 KZ, ali je tužilac podneskom od 13. oktobra prošle godine obavestio sud da odustaje od optužnog predloga, pa se postupak protiv okrivljene obustavlja, zbog nedostatka dokaza, precizirano je u dokumentima u koje je agencija RINA imala uvid.

Inače, po optužnom predlogu OJT okrivljena S. V. M. bila je pod sumnjom da je krivično delo ugrožavanja sigurnosti počinila 15. februara 2022. godine.

Ona je terećena zbog toga što je, navodno, ugrozila sigurnost oštećene B. A. iz Čačka pretnjom da će napasti njen život i telo, na taj način što je došla na kasu pet na kojoj je radila oštećena i nakon što je otkucala račun prethodnoj mušteriji, tražila od oštećene da požuri i da joj spakuje stvari, govoreći da od "njih sa Kosova ne može da se živi, da je Albanka i Kosovarka".

Kad je oštećena zamolila okrivljenu da je ne vređa, okrivljena se obratila: "Izaći ćeš ti iz "Maksija" i polomiću ti vilicu", iako je znala da čini zabranjenu radnju koja predstavlja krivično delo i čije je izvršenje htela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: