Počelo uklanjanje nelegalno izvedenih radova u Krunskoj 79 FOTO

Uklanjanje nelegalno izvedenih radova na objektu u Krunskoj 79 započeto je danas prinudnim putem i trajaće sve dok sve nelegalno sagrađeno ne bude uklonjeno, izjavila je sekretarka za inspekcijske poslove Beograda Sonja Božović.

Izvor: B92

Utorak, 09.02.2021.

14:17

Počelo uklanjanje nelegalno izvedenih radova u Krunskoj 79 FOTO
Foto: Beoinfo

On je navela, prenosi Beoinfo, da se uklanjanje obavlja po izvršnom rešenju građevinskog inspektora.

Radovi na objektu započeti su po Rešenju o odobrenju za izvođenje građevinskih radova na investicionom održavanju krovnog pokrivača i fasade, a zatim je inspekcija utvrdila da investitor vrši bespravno nadziđivanje objekta.

"Građevinska inspekcija je odmah obavestila nadležni organ GO Vračar, koji je poništio rešenje kojim se odobrava investiciono održavanje krovnog pokrivača i fasade, doneto je rešenje o zatvaranju i rešenje o uklanjanju, koje se sada izvršava", rekla je ona.
Foto: Beoinfo
Protiv investitora radova podneta je krivična prijava nadležnom tužilaštvu, a protiv izvođača radova podneta je prijava nadležnom tužilaštvu za pokretanje privrednog prestupa.

"Apelujem na građane da građevinske radove izvode samo uz posedovanje odgovarajuće građevinske dozvole i da se prilikom izvođenja radova strogo pridržavaju odobrenog projekta, jer će se u suprotnom svaki pokušaj bespravne gradnje sankcionisati u skladu sa zakonom", poručila je Božović.
Foto: Beoinfo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Ekonomija

Oni najviše zarađuju u Nišu

Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku prosečna neto zarada stanovnika Niša iznosila je u februaru ove godine 90.438 dinara, što je za 3.687 dinara manje od republičkog proseka.

12:11

28.4.2024.

22 h

Podeli: