Ovo su najčudnije životinjske “zavisnosti”!

Iako je zavisnost stanje koje se najčešće vezuje za ljude, čini se kako ni neke životinje nisu pošteđene tog “problema”. Naime, ove životinje su zavisne od krajnje neobičnih stvari…

Izvor: B92

Nedelja, 22.05.2016.

08:59

Ovo su najčudnije životinjske “zavisnosti”!
Foto: Thinkstock

Hrčak
Mi smo srećni kada ljubimac pokaže inicijativu za vežbanjem, međutim zabeleženo je nekoliko slučajeva zavisnosti “treniranja” među našim najmanjim krznenim prijateljima - hrčcima. Oni obožavaju tržanje u točku, nekada se čini da ne mogu da stanu, a kako stručnjaci kažu, razlog tome je visokoenergetska ishrana, ili možda prirodni instinkt.

Zec
Jednom zecu u Kini ustanovljena je zavisnost od gledanja korejskih sapunica. Na to su ga podsakli vlasnici s kojima gleda sapunice sve dok one ne završe. Takođe, zec je toliko posvećen radnji da čak želi da ugrize bilo koga ukoliko pokuša da promeni kanal za vreme trajanja epizode.

Pčele
Svi znamo da pčele vole cveće, ali su naučnici nedavnom studijom otkrili da one najviše vole ono čiji polen u sebi sadrži kofein. Pčele koje su sakupljale polen “normalnog” cveća češće su istraživale i isporbavale druge izvore, dok su se druge stalno vraćale na isto cveće s kofeinom.

Orangutan
Tori je ženka orangutana koja je u početku tražila od posetilaca zoološkog vrta da joj bace cigarete samo da ih proba, a onda se jednostavno “navukla”. Kako bi joj pomogli zaposleni su je prebacili na bezbedno mesto, a Tori iskorištava svaku priliku da pokaže svoje nezadovoljstvo.

Mačke
Mačke obožavaju kutije, ali neki vlasnici su primetili neobičnu naklonost ljubimaca prema plastičnim kesama. Mnoge mačke obožavaju da se igraju kesama više nego s kupljenim igračkama ili da u njima spavaju.

Vervet majmuni
Vervet majmuni s Kariba često su zavisni od alkohola, a ovu štetnu naviku “pokupili” su od turista. Životinje su primetile kako turisti piju koktele, pa su i one isporbale. Kao posledica, javili su se česti napadi na lokalne barove i pića ostavljena bez nadzora.

Izvor: zivotinje.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: