Kućni ljubimac od 200 kilograma (VIDEO)

Najčešći ljubimci kod nas, ali i u svetu, definitivno su psi, mačke i ptice.

Izvor: B92

Petak, 15.05.2015.

08:59

Default images
YouTube Screenshot

I dalje se iznenadimo kada nam neko kaže da čuva zmije ili tarantule, a možete li da zamislite koliko su ljudi iznenađeni kada im Boban Damnjanović iz Velike Drenove kod Trstenika kaže da je njegov ljubimac Gile – divlji vepar!

Već deset godina Boban se ne razdvaja od svog vernog prijatelja Gileta. Često se dešava da zajedno prošetaju selom, mameći radoznale poglede meštana.

Kada je stigao u Veliku Drenovu Gile je imao tek nekoliko kilograma. Boban je prijateljima poklonio psa za lov, a oni njemu malo divlje prase.

-Dobio sam ga na poklon pre 10 godina od prijatelja, moja stara dva drugara, Slobodana zvanog Cobi i stomatologa Radeta Popovića. - priča Boban za portal Kraljevo online, sve vreme timareći vepra.

Boban je ispričao da je Gile od samog početka bio umiljat i to ga je kako kaže spasilo ražnja pred prvi Božić. Od tada su se ređali mnogobrojni praznici a Boban nije imao srca da Giletu oduzme život. Vepar je sada porastao i teži čak 200 kilograma!

I dok Gile živi u selu, u dvorištu vlasnika, njegovi potomci su u „Gataru“ kako u ovom delu Srbije zovu tor za životinje, gde ih Boban svakodnevno obilazi.

-Jedan vepar i dve krmače su njegovo potomstvo. Gile potomstvo ima po čitavoj Srbiji. Dešavalo se da neko namerno otvori kapiju, pa ovaj veprić i krmače izađu, međutim ubrzo se vrate u Gatar jer ovaj ograđeni prostor smatraju svojim domom, toliko su se pripitomile.- dodaje Boban.

Boban kaže da je često sa prijateljima u lovu ali da pušku nikada nije okrenuo ka životinji. Voli prirodu, voli pse, a divlje životinje ceni i poštuje kao inteligentna živa bića, pa ubijanje u lovu ne dolazi u obzir.

Pogledajte video i bolje upoznajte Gileta!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: