Vranje: Truju pse oko vrtića

Prema podacima Udruženja za zaštitu životinja „Najbolji prijatelj“, od početka godine zabeleženo je na desetine slučajeva trovanja pasa na gotovo isti način.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.08.2014.

20:40

Default images

Foto: Monique Gidding/Flickr.com

Prema podacima Udruženja za zaštitu životinja „Najbolji prijatelj“, od početka godine zabeleženo je na desetine slučajeva trovanja pasa na gotovo isti način. Po svemu sudeći, otrov nije namenjen vlasničkim psima već napuštenim životinjama i pakuje se zajedno sa hranom koja služi kao mamac „lutalicama“. Sa ovim psima grad Vranje ima ogroman problem otkako je u martu zatvoren azil za pse.

- Od početka godine pojedinac ili više njih seju izuzetno jak nervni otrov koji životinju tešku oko tridesetak kilograma usmrti za petnaestak minuta. Da zlo bude još veće, prema našim podacima sa terena, otrovi se bacaju uglavnom u blizini škola i vrtića - kaže predsednica udruženja Rosa Drmonjić.

Ona kaže da policija ne obavlja valjano svoj posao u ovakvim slučajevima kojih je sve više.

- U svakom slučaju zlostavljanja i ubistva životinje koji smo ispratili u poslednje dve godine, na teren su jedva izlazile patrole, inspektori su telefonom procenjivali da li je u pitanju zlostavljanje ili trovanje. Samo u par slučajeva su leševe uklanjali radnici komunalnog preduzeća po pozivu policije - tvrdi Drmonjić.

Načelnik vranjske policije Slađan Velinović negira njene navode i kaže da policija izlazi na teren po svakom prijavljenom slučaju i izveštaj dostavlja tužilaštvu, koje dalje postupa.

Nemanja Nuhijević, član gradskog veća kaže da je lokalna samouprava i te kako svesna problema i da će uskoro pokušati da u zakonskim okvirima reši ovu situaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: