Potrebna pomoć za sterilizaciju napuštenih pasa

Udruženju za zaštitu životinja Beta iz Zaječara potrebna su sredstva za sterilizaciju pasa. Rešili su da taj novac prikupe, molbom za vaše donacije na sajtu Donacije.rs.

Izvor: B92

Subota, 05.07.2014.

15:45

Default images

Organizacija Beta prikuplja sredstva za sterilizaciju 150 pasa. Ovom akcijom u zaječarskoj opštini se smanjuje mogući priliv od potencijalno najmanje 1000 novih pasa na ulicama, čime se povećava bezbednost građana.

Primerom dobre prakse iz sveta, rešenje problema napuštenih životinja se svodi na sterilizaciju kako napuštenih tako i vlasničkih životinja. S obzirom na stanje svesti, ali i finansija građana, potrebno je masovno sterilisati pse u gradu i prigradskim naseljima Zaječara kako bi se smanjio priliv novih napuštenih životinja.

"S obzirom na obim problema, treba mnogo raditi. Mi ćemo odraditi taj teži deo posla. Za svega 1.800,00 RSD, na human način sprečavate pojavu barem 7-8 novih pasa na ulicama u sledećoj godini. Ukoliko prikupimo sva potrebna sredstva, na ulicama će biti 1.000 do 1.500 manje napuštenih duša. Učinimo ovaj svet lepšim i bezbednijim i za nas i za životinje", kažu iz Društva za zaštiti životinja Beta iz Zaječara.

Novac za pomoć ugroženim psima možete donirati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oglasili se Rusi: Oslobođeno

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da je ruska vojska oslobodila selo Berdiči iz predgradja Avdejevke, prenose RIA Novosti.

13:02

2.5.2024.

1 d

Podeli: