Policajac zaustavio saobraćaj da jež pređe ulicu

Fotografija koja se u celom regionu deli na društvenim mrežama već nekoliko dana učinila je pulskog policajca Tomislava Soldo regionalnom zvezdom.

Izvor: B92

Subota, 05.09.2015.

08:55

Default images

Foto: Claus Rebler / Flickr.com

Tomislav nije učinio mnogo, ali je svojim gestom svakako impresionirao hiljade ljudi. Naime, ovaj plemeniti policajac zaustavio je saobraćaj kako bi zalutali jež mogao da pređe ulicu!

Mladi policajac prolazio je službenim vozilom kroz pulsko naselje Vidikovac kada je primetio da se na saoraćajnici nalazi bodljikava loptica koja se nespretno kreće. Zaustavio je auto i izašao iz kako bi pomogao životinji koja je bila u opasnosti:

"Zaustavio sam se i pokušao da pomognem kako sam najbolje znao. Zaustavio sam saobraćaj iz jednog i drugog smera. U tih nekoliko minuta, dok je jež prleazio ulicu, sakupio se priličan broj vozila, ali niko nije negodovao. Čak su otvarali prozore i pohvalili me za postupak" priseća se Tomislav.

Policajac je prvo huškao ježa da se vrati odakle je došao, ali tvrdoglavi mališan insistirao je da pređe ulicu iako je drugi kraj bio poprilično udaljen.

"Nisam imao izbora nego da pokušam sve što sam mogao da jež bezbedno stigne u šumu sa druge strane. Morao sam da zaustavim saobraćaj", kaže Tomislav za Pula.hr.

Vozači iz zaustavljenih automobila oduševljeno su posmatrali šta policajac radi i naravno – fotografisali su njegov herojski čin. Tako je Tomislav i dospeo na društvene mreže i prikupio hiljade lajkova. Njegova fotografija za kratko vreme podeljena je gotovo 15.000 puta, pa je regionalna popularnost policajca očekivana.

Inače, ovo nije prvi put da Tomislav pomaže životinjama:

"Jednom sam na Velom vrhu u Puli zaustavio saobraćaj da pas sigurno pređe preko ulice, jer su automobili jurili a on se bojao. I tada sam isto reagovao i pas je prešao na drugu stranu", kaže Tomislav.

Kapa dole za policajca velikog srca!

Evo danas na Vidikovcu... Prije sat vremena mladi policajac na oduševljenje mene, prolaznika i turista, zaustavio promet kako bi mali jež prešao u šumu... Veliki palac gore :-) FOTO: Kristina Klarić

Posted by GradPula.com - pulski internet portal on Wednesday, September 2, 2015

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: