Rasplet 212: Ostavka Mladenovića

Upravnik Ateljea 212 Kokan Mladenović podneo je ostavku na tu funkciju i ona je trenutno u Skupštini grada, gde bi trebalo da bude potvrđena.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 08.11.2012.

11:01

Default images

Tako je stavljena tačka na spor većeg dela glumačkog ansambla i Mladenovića, koji traje već mesecima.

"Ne bojim se tržišta, zato ću sam sebi uručiti otkaz", rekao je Mladenović.

Na pitanje zašto se sada odlučio na taj korak, a ne ranije kada su glumci pretili štrajkom i tražili njegov odlazak, Mladenović je rekao: "Ako sam ja razlog za loše funkcionisanje pozorišta, onda ću ja da idem".

Prema nezvaničnim informacijama sutra je na dnevnom redu Skupštine grada trebalo da bude predlog za smenu Mladenovića.

Glumački ansambl je to tražio još od juna ove godine, a kako tokom leta nije bilo odgovora, organizovan je štrajk upozorenja u septembru, na početku nove sezone. Zatim je delegacija ansambla bila na razgovoru kod gradonačelnika Dragana Đilasa i tada je dogovoreno da će komisija razmotriti ceo slučaj.

Članovi ansambla nisu želeli da odgovaraju na najnovije Mladenovićeve optužbe na njihov račun, koje se ponovo pojavljuju u medijima.

Inače, nezadovoljstvo dela glumačkog ansambla načinom rada direktora Mladenovića traje već duže vreme, a intenzivirano je ovog proleća u vezi sa projektom predstave "Zoran Ðinđić".

Kontroverzna predstava "Zoran Ðinđić" Olivera Frljića podelila je, kako publiku, tako i glumce. Četvoro glumaca odustali su od učešća u ovom projektu, da bi u okviru predstave bili „prozvani“ sa scene.

Kokan Mladenović, tada je rekao da kao upravnik pozorišta, on ne može da se meša u autorsku poetiku i slobodu.

Mladenovića sutra očekuje premijera mjuzikla "Zona Zamfirova" u Pozorištu na Terazijama.

Na čelu Ateljea 212, Kokan Mladenović bio je od 1. jula 2009. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: