Kultura

Utorak, 12.06.2012.

13:30

Mladenović: Grad se pita o smeni

Direktor "Ateljea 212" Kokan Mladenović izjavio je da u upravi kuće postoji maksimalna volja da se svi problemi kreativno reše, a da je odluka o zahtevu dela glumaca za njegovu smenu na skupštini grada kao osnivaču tog pozorišta.

Izvor: Tanjug

Default images

Mladenović je povodom zahteva dela glumačkog ansambla za njegovu smenu na konferenciji za novinare rekao da "neće sebi dozvoliti da u značajnoj instituciji kulture grada Beograda kao što je "Atelje 212" odgovara na pismo koje sadrži lične uvrede i klevete bez ijednog argumenta i konkretnog podatka".

On je, međutim, naglasio da je i dalje otvoren za sve konstruktivne predloge.

Za tri godine koliko sam direktor nijedan glumac nije sankcionisan mada se deo njih ponaša kao slobodni umetnici a primaju plate stalno zaposlenih, rekao je Mladenović.

On je rekao da je u tom period zbog prijavljenog odsustva radi snimanja ili igranja u drugim pozorištima izgubljeno 1.780 radnih dana a glumci su vratili 28 uloga.

To uslovno znači štetu veću od pet miliona dinara, zbog neplaniranih troškova produkcije, napomenuo je Mladenović.

I pored toga, istakao je on , "Atelje 212" je napravio odlične rezultate sa 1,590 izvedenih predstava i 77 nagrada na festivalima u ove tri godine.

Što se tiče kontroverzne predstave "Zoran Đinđić", on je rekao da je četvoro od pet članova Upravnog odbora gledalo generalnu probu i odlučilo da predsatva izadje pred javnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: