Kultura

Ponedeljak, 26.04.2010.

16:54

Veče Kiša i Kundere

Književno veče "Kiš i Kundera: Varia i Susret" održaće se 27. aprila u Galeriji "Artget" Kulturnog centra Beograda.

Izvor: Beta

Default images

Na događaju će učestvovati književni kritičari Gi Skarpeta i Žan-Pjer Morel iz Francuske. Skarpeta i Morel , kao tumači Kišovog i Kunderinog dela, govoriće o susretu dva velika pisca i o zajedničkim elementima njihovih poetika.

Povod za razgovor je nova knjiga eseja Milana Kundere pod nazivom "Susret" u izdanju beogradskog "Arhipelaga", kao i prevod knjige Danila Kiša "Varia" na francuski, u izdanju "Fajara".

Knjiga eseja i memoara "Susret" je zapravo knjiga o Kunderinim neponovljivim susretima s piscima kao što su Danilo Kiš i Karlos Fuentes, Gabrijel Garsija Markes i Jozef Škvorecki, o velikim muzičarima i slikarima. Reč je o svedočanstvu pisca o njegovom vlastitom životu, o njegovom odnosu prema književnosti i politici.

Kišova "Varia" predstavlja knjigu eseja, razgovora i priča nastalih na početku piščevog književnog rada. Kiš pripoveda o velikim književnim i umetničkim delima, o temeljnim izazovima moderne književnosti ili o svom prvom susretu s Parizom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: