Promocija knjige "Gluma u holivudskom mjuziklu"

U četvrtak 9. oktobra u 12 sati u Filmskom centru Srbije (Zagrebačka 9/III) održaće se promocija knjige "Gluma u holivudskom mjuziklu" autorke Jelene Radenović. O knjizi će govoriti profesor Radomir Putnik i autorka knjige.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 08.10.2014.

11:05

Default images

Tema glume u mjuziklu je kod nas deficitarna, a knjiga Jelene Radenović sada popunjava tu prazninu.

Njenoj analizi određenih filmova, glumačkih stilova i epoha, prethodi opsežna teorijska elaboracija, kao pripremna faza za ilustrovanje njenog analitičkog sagledavanja glumačkih specifičnosti unutar žanra. Veoma konzistentna u stilu, knjiga Jelene Radenović je pritom bogato opremljena traktivnim vizuelnim materijalom.

Jelena, koja je glumica po obrazovanju, doktorirala je prošle godine na Fakultetu dramskih umetnosti na ovoj tezi i prva je među svetskim istraživačima-umetnicima, koja je podrobno istražila glumu u mjuziklu kao poseban stil glume na filmu.

-- Pročitajte i Jelena Radenović: Prvi doktor za glumu u mjuziklu --

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: