"Dani piva" pred 300.000 ljudi

Tradicionalna manifestacija "Dani piva" u Zrenjaninu, koja će biti održana od 25. do 29. avgusta, ugostiće više od 300.000 ljudi.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 19.08.2010.

16:15

Default images

"Broj posetilaca teško je oceniti, jer je to manifestacija iza koje stane čitav grad, svi Zrenjaninci izađu na trgove, i teško je proceniti goste sa strane. Ipak, ove godine slavimo 25 godina 'Dana piva' i biće ljudi više nego ikad, samo da nas vreme posluži", izjavio je član organizacionog odbora Slavko Rodić.

Posetioci će uživati u besplatnim rok i pop koncertima. Prvo veče nastupiće američki Stereotajp, zatim E-Play, Letu štuke i Pekinška patka.

"Pekinška patka prži ponovo. Biće piva, biće panka, a pošto su na 'Danima piva' uz nas Orthodox Celts, Letu štuke i Goblini, to bih kratko nazvao Šutka u Bečkereku'", rekao je pevač Nebojša Čonkić-Čonta.

26. avgusta koncerte će održati etno izvođači, grupa Vrelo iz Rume, Bilja Krstić i "Bistrik", i pevačica iz Makedonije Esma Redžepova.

U petak 27. avgusta svira zrenjaninski gitar-pop sastav Oružjem protivu otmičara, Ortodox Celts i šabački pankeri, povratnici na muzičku scenu, bend Goblini.

Frontmen Orthodox Celtsa, Aca Seltik, rekao je da njegov bend često nastupa na "Danima piva" u Zrenjaninu, i da mu je drago da vidi da se iz godine u godinu "manifestacija razvija i ne tapka u mestu, već stvari idu na viši nivo".

28. avgusta će nastupati Prljavi Inspektor Blaža, Kiki Lesendrić, Mali princ i Kljunovi.

U nedelju 29. avgusta manifestaciju zatvaruju nastupi bendova Kvazar, Branimir i neprijatelji, Santos Brothers i Riblja čorba, koja nikad nije svirala na 'Danima piva', a bar desetak godina ni u Zrenjaninu.

Festival organizuju Zrenjanin i Turistički centar Zrenjanina, uz podršku pokrajinske vlade. Programi će se održavati pored Žitnog trga, i na Trgu dr Zorana Đinđića, Trgu slobode, u Tiršovoj, u Gradskoj bašti i ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića.

Na sceni "Sima Cacin" u Tiršovoj biće održani Internacionalni festival folklora "Lala" i Festivala tamburaša "Prim za primom, festival sa pivom", u okviru kog će nastupati tamburaški sastavi, Ženski harmonikaški sastav "Meškarke", pevač Zvonko Bogdan, klapa "Volosko" i drugi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: