Preminuo basista benda Toto, Majk Porkaro

Majk Porkaro, dugogodišnji basista rok benda Toto preminuo je u nedelju, saopštile su kolege iz njegovog benda. Imao je 59 godina.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.03.2015.

09:29

Default images
Foto: YouTube printscreen

Grupa je saopštila da je Porkaru u februaru 2010. dijagnostifikovan ALS (amiotrofična lateralna skleroza) i planirali su turneju kako bi prikupili sredstva za njegovu negu ali i kako bi podigli svest o toj bolesti.

"Naš brat Majk preminuo je mirno u snu, okružen porodicom", naveo je klavijaturista grupe Stiv Porkaro na svojoj Fejsbuk stranici.

Toto je formiran krajem sedamdesetih u Kaliforniji i poznat je po hitovima "Hold the Line", "Rosanna" i "Africa". Grupa je 1982. osvojila Gremija za najbolji album "Toto IV".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: