Femixeta 5.0: Konkurs traje do 22. oktobra

Jubilarno, peto izdanje Femixete obeležiće muzičku jesen kod nas, a do završetka Femixovog konkursa za ovo izdanje ostalo je još samo nekoliko dana.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.10.2014.

14:03

Default images

Kao prva inicijativa te vrste u regionu, Femixeta je pokrenuta 2010. godine sa idejom da pruži relevantan presek kroz žensko muzičko stvaralaštvo u Srbiji, nastalo u okvirima nezavisne i samostalne produkcije.

Na petom, jubilarnom izdanju, koje će biti objavljeno su novembru, može da se nađe i vaša pesma

Ovaj put Femixeta će biti dostupna prvenstveno u online izdanju, sa mogućnošću besplatnog slušanja i preuzimanja. Tako će veći broj ljudi moći da čuje muzičke numere koje se nađu na njoj. Ipak, bendovi i muzičarke čije se pesme nađu na kompilaciji dobiće i svoja izdanja na disku.

-- Pročitajte i Zašto je malo žena u bendovima? --

Ovogodišnja selektorka Femixete je Bojana Vunturišević, pevačica, kompozitorka i muzička pedagoškinja! Bojana će krajem oktobra i početkom novembra biti ta koja će preslušati prispele numere i odlučiti koje će se naći na štampanom izdanju.
1) Pesme koje imaju pravo učešća na kompilaciji Femixeta 5.0 moraju biti autorsko delo domaće kantautorke, autorke instrumentalne muzike, ili benda sa ženskim autorskim učešćem u kreiranju teksta i/ili muzike. Ne prihvataju se obrade tuđih pesama.

2) Bendovi i muzičke autorke koji ispunjavaju ove kriterijume mogu da na ovoj kompilaciji budu predstavljeni sa po jednom autorskom kompozicijom, trajanja do 5:00 minuta. Kompozicije mogu da budu bilo kog autorskog pristupa i stila, pod uslovom da ne zagovaraju netrpeljivost i nasilje. Takođe, bendovi i muzičarke čije su se kompozicije našle prethodnih godina na Femixetama dobrodošli su da konkurišu opet, a priželjkujemo i nove!

3) Uslov je da kompozicije nisu snimljene pre 2013. godine, a to može da bude studijski, u potpunosti softverski ili uživo (ali zadovoljavajućeg kvaliteta).

4) Kompozicije se šalju kao .wav fajlovi (44.100 Hz / 16-bit), preko sajta Wetransfer. Adresa za slanje fajla je femixinfo@gmail.com, a nakon preuzimanja fajla pošiljaocu će stići obaveštenje o preuzimanju.

5) Prilikom slanja kompozicija preko Wetransfer-a obavezno je organizatoru u posebnoj e-mail poruci poslati i sledeće informacije:
- naziv pesme/kompozicije
- ime benda, kantautorke ili kompozitorke
- mesto stalnog boravka i delovanja benda/autorke
- u slučaju benda, autorka teksta i/ili muzike
- produkcija / diskografska kuća, ukoliko postoji
- kontakt e-mail i telefon
- kratka biografija ili opis benda/ autorke

6) Krajnji rok za slanje je sreda, 22. oktobar 2014.

“Ukoliko je pesma već izdata, bilo bi dobro da se konsultujete sa izdavačem oko toga koja je procedura da bude prisutna i na Femixeti 5.0, a tu vam Femix tim nudi i svoju asistenciju”, poručuju iz Femixa.

Femix je program afirmacije ženskog stvaralaštva koji je 2010. godine pokrenula OPA "Organizacija za promociju aktivizma". O prethodnim Femixetama možete pročitati OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: