“Tihi čovek rokenrola” Mark Nofler

Poznati britanski gitarista i nekadašnji frontmen grupe Dire Straits, Mark Nofler, nastupio je u utorak uveče u Kombank areni i predstavio svoj aktuelni album “Privateering”.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 01.05.2013.

09:10

Default images

Pred prilično popunjenom Arenom, Nofler je nastupio sa grupom odličnih muzičara i beogradsku publiku proveo kroz svoj novi album “Privateering”.

“Kako ste? Sviraćemo dokle god budemo mogli”, poručio je Nofler.

Koncert je počeo odličnom numerom “What it is” a publika je lepo reagovala i na “Privateering” i “Marbletown” gde su Nofler ali i ostali članovi benda pokazali svoje pozamašno umeće.

“Tihi čovek rokenrola” bio je previše tih za beogradsku publiku, koju su mahom činili fanovi “Dire Straits”-a, ali gde je bilo i dece koju su roditelji doveli da čuju jednog od najvećih gitarista današnjice, tako da ih je ostavio uskraćenim za hitove “Strejtsa” koje su svi želeli da čuju.
FoNet/Aleksanadar Levajkoviæ
Balada “Romeo and Juliet” koju je otpevao na sredini koncerta bila je prekretnica koncerta koji je do tada imao ritam, a posle se pretvorio u pomalo zamoran prikaz fantastičnih muzičkih sposobnosti Noflera i benda.

Zvanični deo dvočasovnog koncerta, koji je počeo sa 40-ak minuta kašnjenja završen je pesmom “Strejtsa” - “Telegraph road” dok je jedan jedini bis predstavljao priličan antiklimaks sa sporom “Far away” i “Shangri La” sa Noflerovog istoimenog albuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: