Ateist rep slavi sa Nikom Sloterom

Novosadski pank bend Ateist rep (Atheist Rap) obeležiće 20 godina postojanja u subotu, 6. juna, u okviru festivala "To Be Punk", u novosadskom Muzeju zaboravljenih umetnosti, a specijalni gost biće kanadski glumac Rob Stjuart (Stewart).

Kultura

Izvor: Beta

Četvrtak, 04.06.2009.

16:55

Default images

Članovi benda su na konferenciji za novinare u Medija centru Vojvodine rekli da su oduševljeni zbog činjenice da će im društvo na bini praviti Rob Stjuart, poznat kao Nik Sloter iz nekadašnje američke serije "Tropska vrelina", koja se emitovala u Srbiji devedesetih godina prošlog veka.

"Ateist rep" je, inspirisan beogradskim grafitom "Sloteru Niče, Žarkovo ti kliče", napravio pesmu "Sloteru Niče, Srbija ti kliče", koju će na rođendanskom koncertu Stjuart otpevati sa njima.

Radule iz "Ateist repa" rekao je da će na koncertu nastupiti svi članovi koji su ikada svirali u bendu. On je zatražio od publike da "iznesu" na binu nekadašnjeg člana benda Vladimira Kozbašića Pećinka, tokom izvođenja pesme "Pećinko".

Rob Stjuart je ispričao da ga je u Novi Sad dovelo saznanje da postoji "Ateist rep", koji peva o Sloteru, nakon čega je kontaktirao bend, čije je pesme slušao preko sajta "You tube", a prvi put ih je upoznao 3. juna na areodromu u Beogradu.

Stjuart (47) je, inače, po dolasku u Beograd na konferenciji za novinare, izjavio da do pre nekoliko meseci nije imao pojma da je serija 'Tropska vrelina' bila toliko popularna u Srbiji.



Sa "Tropskom vrelinom", snimanom od 1991. do 1993. godine, Stjuart je stekao veliku popularnost u Srbiji. Tokom studentskog protesta
1996/97. godine isticana je parola "Nika Slotera za predsednika", a taj detektiv je bio i junak stripa besplatno deljenog među demonstrantima.

Što se nastupa sa "Ateistima" Stjuart je rekao: "Uzbuđen sam, osećam se kao Petar Pan, kao da imam osam godina, jer ne mogu zamisliti ništa zanimljivije nego da se popnem sa bendom na binu".

Stjuart je priznao da se muzikom bavi iz hobija, na "veoma primitivnom nivou".

"Ovo je pank sa tri akorda koji se svira glasno i ako utišaju moje pojačalo, praviću se", priznao je glumac.

Ulaznica za jedan dan "To Be Punk" festivala je 600 dinara, a za dva dana je 1.000 dinara. Karte je moguće kupiti u Beogradu, Nišu i u Novom Sadu, a festival organizuje SKC.

Festival "To Be Punk" održaće se 5. i 6. juna u Muzeju zaboravljenih umetnosti u Novom Sadu.

Prvoga dana na festivalu će svirati "Sham 69", "Tetrapank", "Prilično prazni", "Alergija", "Blitzkrieg", "Generacija bez budućnosti". Drugi dan festivala biće u znaku obeležavanja 20 godina postojanja "Ateist repa". Istoga dana sviraće i "Lude Krave", "Gužva u šesnaestercu", "Novembar", "Superhiks" i "KUD Idijoti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: