Tarantino najavio penziju: Još dva filma i to je to

Američki filmski režiser Kventin Tarantino najavio je da će nakon režiranja svog jubilarnog desetog filma napustiti režiju.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 04.11.2016.

21:45

Tarantino najavio penziju: Još dva filma i to je to
Foto: Gettyimages

Iako se i ranije nagađalo, Tarantino je u četvrtak zvanično najavio povlačenje iz sveta filmske režije na konferenciji u San Dijegu, piše portal people.com.

Režiser se nada da će ostati upamćen kao najveći filmadžija svih vremena, s obzirom na to da je već snimio osam filmova i dobio dva Oskara.

"Nadam se da ću, kada završim karijeru, ostati najveći režiser svih vremena. I ne samo to, već najveći umetnik koji je ikad živeo", rekao je Tarantino.

Režiser filmova kao što su "Petparačke priče", "Kill Bill", i "Djangova osveta" rekao je da inspiraciju često nalazi u muzici.

"Toliko se glasova i jezika u filmu vrti oko nekog zvuka, buke ili pesme. Pre nego što počnem da radim, razmišljam o muzici i zamišljam glumce u Festivalskoj palati u Kanu ", rekao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: