Uspešan start Cinema City festivala

Više 5.000 posetilaca u novoj kreativnoj četvrti na otvaranju 8. Cinema City IFF u prepunoj kreativnoj četvrti uz ovacije publike, pred punom salom za premijeru "Paname.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 30.06.2015.

14:15

Default images

Osmi Cinema City internacionalni filmski festival otvoren je sinoć 29. juna u 20h, u ispunjenoj Kineskoj četvrti, pred prepunim salama i otvorenim bioskopima. Otvaranje je obeležilo očekivano veliko interesovanje za domaću premijeru filma "Panama" kao i nastup Jarbola i Durkwood Dub-a.

Drugog dana festivala posetioce očekuju reprize sinoć prikazanih filmova, kao i predstavnici Nacionalne klase filmovi "Enklava" i "Žigosana", zatim "Kurt Kobejn: montaža pakla", "Pulp: film o životu i supermartketima", "Dijamantski jezivi", "Gub", kao i "Krugovi" u Firchie Think Tank Studiju, i za kraj koncerti sjajnih bendova Ragman i Threesome.

U Festivalskom centru u hladu Limanskog parka tokom prepodneva danas i sutra očekuje nas radionica filmska radionica za decu "Mali film" besplatan edukativni program za decu i mlade, namenjen uzrastu od 7 do 14 godina, koji za cilj ima popularizaciju filmske umetnosti kod najmlađe publike.

Od 18 časova posetioci mogu da se druže sa ekipom filma "Panama".

Amstel i ove godine sa ponosom podržava Cinema City. Festival su podržali i *Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Grad Novi Sad,* kao i*Nestea i Burn*, nemačka organizacija za tehničku saradnju *GIZ,* *Francuski institut u Srbiji, Ambasada Kanade i Italijanski centar za kulturu Addetto.*

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: