Hobit stiže u Srbiju pre nego u Ameriku

Oskarom nagrađen reditelj Piter Džekson predstavlja nam film "Hobit: Šmaugova pustošenja", drugi deo trilogije urađene po romanu "Hobit", Dž.R.R. Tolkina, koji će u domaće bioskope stići 12. decembra a premijera u Americi je zakazana za dan kasnije - 13. decembar.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 19.11.2013.

17:22

Default images

Radnja sva tri filma smeštena je u Srednju zemlju, 60 godina pre radnje "Gospodara prstenova".

U filmu "Hobit: Šmaugova pustošenja" nastavlja se avantura poznatog Hobita, Bilba Baginsa, koji sa čarobnjakom Gandalfom i 13 patuljaka, pod vođstvom Torina Hrastoštita, idu u epski poduhvat - da vrate davno izgubljeno kraljevstvo patuljaka, Erebor.

Družina je uspela da preživi prvo, neočekivano putovanje i sada su krenuli ka istoku. Na tom putu, u prevrtljivoj šumi Mirkvud, susrešće menjača kože - Beorna i naići na najezdu džinovskih paukova.

Nakon što su pobegli iz zamki opasnih šumskih vilovnjaka, uputili su se u Jezergrad i na kraju do Samotne planine, gde se moraju suočiti sa najvećom opasnošću ikada.

Moraju se suočiti sa bićem strašnijim od bilo čega drugog, bićem koje neće iskušati samo njihovu hrabrost, već i granice njihovog prijateljstva i svrhu ovog putovanja. Sa zmajem Šmaugom.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: