"Pajtonovci" ponovo na okupu

Članovi „Letećeg cirkusa Montija Pajtona“ ponovo će raditi zajedno, tri decenije nakon njihovog poslednjeg filma, a detalje o novom projektu predstaviće na konferenciji za novinare 21. novembra u Londonu.

Kultura

Izvor: Izvor: B92, Daily Telegraph

Utorak, 19.11.2013.

11:39

Default images

Konferenciju za novinare najavio je Erik Ajdl 18. novembra na svom nalogu na Tviteru. "Ostalo je samo tri dana do Pajtonove konferencije za novinare", napisao je on dodajući da svi obožavatelji cirkusa Montija Pajtona treba da budu u pripravnosti i čekaju nove detalje.

U poslednjem tvitu objavljenom 19. novembra posle 10h, Ajdl je otkrio da je za danas planiran još jedan sastanak ekipe cirkusa Montija Pajtona, kao i da će konferenciju uživo prenositi Skaj njuz. Britanski mediji pišu da će Džon Kliz, Teri Gilijam, Teri Džouns, Erik Ajdl i Majkl Pejlin najverovatnije ponovo raditi na pozorišnom projektu, a pominju se i eventualni televizijski filmovi ili serija, koji bi usledili nakon premijere komada, prenosi "Dejli telegraf".

Tabloid "San" podsetio je na brojne ranije navode o ponovnom okupljanju čuvenih komičara. Ipak, pozivajući se na neimenovane izvore bliske komičarima, "San" piše da su svi oni svesni toga da im je ovo poslednja prilika za novu saradnju i da ne žele da je propuste. Poslednji put smo ih na filmu gledali 1983. godine u ostvarenju "Monti Pajtonov smisao života" (Monty Python's The Meaning of Life). U međuvremenu je preminuo jedan od članova originalne postave, glumac Grejem Čepmen, a preostala petorka danas ima ukupno 357 godina.

Njihova saradnja nastavljena je na brojnim projektima, u kojima su tumačili različite uloge. Glasine o poslednjem zajedničkom filmu pojavile su se 2012. godine, kada je Teri Džouns najavio da će njegove kolege pozajmljivati glasove vanzemaljcima u naučnofantastičnom filmu "Absolutely Anything". Ipak, Ajdl se ubrzo povukao iz projekta, a Kliz je kasnije izjavio da su svi članovi bili zauzeti ličnim projektima, pa nisu mogli da učestvuju u Džounsovom filmu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: