Džim Keri: Neću da promovišem nasilne filmove

Glumac Džim Keri stavio je svoja moralna načela ispred karijere i odbio da promoviše Kick-Ass 2 film, rekavši da ne može da podrži taj nivo nasilja.

Kultura

Izvor: Daily Mail

Ponedeljak, 24.06.2013.

18:04

Default images

Zvezda filmova “Maska” (The Mask) i “Trumanov šou” (The Truman Show) odlučio je da ne učestvuje u medijskoj promociji novog ostvarenja, imajući u vidu pucnjavu u Sendi Huk osnovnoj školi prošlog decembra u kojoj je ubijeno 27 osoba.

Keri u Kick-Ass 2 igra svirepog bivšeg člana mafije, koji se preobratio u borca protiv kriminala i predvodi tim heroja.

Nasilna priroda filma, ostavila je traga na ovog zakletog protivnika politike posedovanja oružja u Americi i prema njegovim ličnim “tvitovima”, neće promovisati film.

U njegovom “tvitu” piše: “Radio sam Kickass mesec dana pre Sendi Huka i sada po svojoj savesti ne mogu da podržim taj nivo nasilja”.

On je dodao kasnije: “Želim da se izvinim svim ostalim koji su učestvovali u snimanju filma. Nije me sramota, ali su potonji događaji izazvali promene u mom srcu”.

Premijere filma zakazane su u Velikoj Britaniji za 14. i Americi za 16. avgust.
Jim Carrey / Twitter
Mark Milar, tvorac originalnog stripa i izvršni producent filma, kaže da je “u čudu” zbog Kerijeve odluke i da ga je zamolio da je još jednom razmotri.

Na forumu na njegovom sajtu Millarworld je napisao: “Kao što možda znate, Džim je zagovornik kontrole oružja i ja poštujem i njegovu politiku i njegovo mišljenje, ali me čudi njegovo iznenadno obaveštenje, pošto ništa što se vidi na ovoj slici nije bilo u scenariju pre 18 meseci.

Da, broj poginulih u filmu je visok, ali film koji se zove Kick-Ass 2 mora da ima ono što stoji na pakovanju.

Scena koja nam je dala Hit-Girl uvek mora da ostavi nešto krvi na podu i to ne bi trebalo da bude šokantno čoveku koji je toliko uživao u prvom delu... Kao i Džim i ja sam užasnut nasiljem u stvarnom životu (iako sam Škot), ali Kick-Ass 2 nije dokumentarac”.

Universal Pictures studio još nije komentarisao Kerijevu odluku.

Snimanje filma počelo je 7. septembra 2012. u Kanadi, a zatim premešteno u London i završeno 23. novembra 2012. Samo nekoliko nedelja kasnije, dogodila se tragedija u Sendi Huk osnovnoj školi u Konektikatu, u kojoj je 28 ljudi ubio napadač Adam Lanca.

U senci tog događaja ostao je i Tarantinov film “Đangova osveta” (Django Unchained) jer su mnogi kritikovali scene nasilja.

Pojedini zagovornici kontrole oružja u Americi govorili su tada da nasilje na ekranima utiče na njegov porast i u stvarnom životu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: