Ejbrams preuzima "Zvezdane ratove"

Uspešni producent i reditelj Džej Džej Ejbrams preuzeće režiju sledećeg "Star Wars" filma u produkciju Diznija, saznaje iz "dobro obaveštenih izvora" filmski portal "The Wrap".

Kultura

Izvor: Izvor: The Wrap

Petak, 25.01.2013.

09:40

Default images

Isti izvor navodi kako je u najužoj konkurenciji bio i Ben Aflek, reditelj filma "Argo". Od trenutka od kada je Dizni kupio Lukasfilm prošle godine i odmah potom objavio da će krenuti u produkciji novih filmova iz serijala "Zvezdanih ratova", fanovi, mediji i filmski moguli spekulisali su ko će biti taj kome će ovaj prestižni posao biti poveren.

Ime Džej Džej Ejbramsa (J.J. Abrams) uvek je bilo na vrhu tog spiska, a on sam je u novembru za "Entertainment Weekly" demantovao te glasine. Tada je i izjavio da je prvi film "Star Wars" sage bio film "koji je pomerio granice na svaki način što se tiče specijalnih efekata".

Šef Lukasfilma Ketlin Kenedi izabrala je Ejbramsa, jednog od najuspešnijih reditelja i producenata u Holivudu, koji vodi svoju produkcijsku kuću "Bad Robot" i koji je poznat kao kreator serija "Lost," "Fringe" i "Alias." Režirao je i "Mission: Impossible III," "Star Trek" i "Super 8."

Očigledno je "sila bila jaka" i da Ejbrams nije mogao da odbije ovaj posao, bez obzira što će mu on značajno iskomplikovati odnose sa studijom "Paramount", s kojim njegov "Bad Robot" tesno sarađuje. Ejbrams užurbano završava rad na filmu "Star Trek Into Darkness," drugom nastavku "rebutovanog" serijala Star Trek. "Into Darkness," je trenutno u fazi post-produkcije i očekuje se da će u bioskope 18. maja.

I pored toga što već ima nekoliko najavljenih filmova, Ejbrams će preuzeti rad na "Star Wars" filmu vrlo brzo – Dizni je premijeru najavio za 2015. godinu, a scenarista filma "Little Miss Sunshine" Majkl Arndt zadužen je za priču.

Portparolka Lukasfilma, Lin Hejl, odbila je da komentariše vest koju je "The Wrap" objavio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: