Hrabri Gali otvaraju 20. Sinemaniju

Ovogodišnju "Sinemaniju", koja počinje u sredu 24. oktobra, otvoriće film "Asteriks i Obeliks u Britaniji" i to će biti prvi put da ovaj festival otvara jedan 3D film. Termini premijernih projekcija su 20h i 22.15h.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 19.10.2012.

11:35

Default images

Dvadeseta revija filmova Cinemania, održaće se od 24. do 31. oktobra u bioskopima Kolosej Multiplex u Beogradu i Arena Cineplex u Novom Sadu. Jubilarnu reviju filmova zatvoriće najnoviji film o avanturama tajnog agenta 007, Džejmsa Bonda "Skyfall.

Na reviji će premijerno biti prikazana 22 filma, ukupno će biti 140 projekcija, od čega 82 u Beogradu i 58 u Novom Sadu. Od 22 premijerna filma, 12 ostvarenja će biti prikazano samo na Cinemaniji.



Na ovogodišnjoj reviji filmova publika će između ostalog moći da vidi i filmove "Argo", "Gavran", "Aleks Kros", "Bez zakona", "Slobodni strelci", "Plagijator"... CINEMANIA tradicionalno predstavlja filmove renomiranih reditelja, kao što su Sem Mendes, Lase Halstrom, Rob Koen, Dejvid Ajer, Vilijam Fridkin, Ben Aflek i drugi. Od glumaca koji će obeležiti ovu reviju "Tuck" posebno ističe Danijela Krejga i Havijera Bardema, Toma Hardija, Bredlija Kupera, Marion Kotijar, Džona Kjuzaka, Roberta De Nira, Emu Votson, Brusa Vilisa, Amandu Sejfrid, Metju Mekkonahija, Nikolasa Kejdža...

Kompletan program CINEMANIJE možete da preuzmete sa sajta organizatora (Beograd i Novi Sad) .

 



Glavne uloge u urnebesnoj komediji  "Asteriks i Obeliks u Britaniji" pripale su Žeraru Depardijeu i Eduaru Beru. Godina je 50 p.n.e. a Cezar je gladan novih osvajanja. Kao vođa slavnih legija, odlučiće da napadne ostrvo koje se nalazi na samom kraju poznatog sveta, misterioznu zemlju pod imenom Britanija. Pobeda je brza i zagarantovana. Mada...

Jedno maleno selo uspeva da se odbrani, ali njihova snaga posustaje, pa će Kordelija, kraljica Britanaca, odlučiti da pošalje svog vernog oficira Lepitoraksa da potraži pomoć od Gala, u još jednom malenom selu koje je poznato po svom otporu prema najezdi Rimljana. U tom selu, Asteriks i Obeliks već imaju pune ruke posla. Njihov starešina im je poverio zadatak da od Šiziksa, njegovog dosadnog nećaka koji je nedavno došao iz Lutecije, naprave pravog muškarca. A njihov zadatak nije ni približno završen. Kad Lepitoraks dođe po pomoć, Gali će odlučiti da mu daju bure s njihovim čuvenim magičnim napitkom. Asteriks i Obeliks će ga ispratiti do Britanije, zajedno sa Šiziksom. Uostalom, putovanje će pružiti izvanrednu priliku da završe obuku mladog čoveka. Nažalost, nikad ne ide sve po planu...

Film "ASTERIKS I OBELIKS U BRITANIJI" u ostale bioskope stiže 25. oktobra.

 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: