Muzej Romske kulture u Ateljeu 212

Izložba eksponata iz Muzeja romske kulture pod nazivom "Materijalna kultura Roma u Srbiji" biće otvorena 17. novembra u gornjem foajeu pozorišta Atelje 212.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 17.11.2010.

10:28

Default images

Informativna služba Muzeja romske kulture najavila je da će u okviru otvaranja izložbe biti dodeljena priznanja ličnostima i institucijama zaslužnim za afirmaciju romske kulture, među kojima su Usnija Redžepova, Vladeta Kandić, Nataša Tasić i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas na čiju inicijativu je organizovana izložba.

U saopštenju se navodi da je gradonačelnik inicirao da se eksponati iz Muzeja romske kulture izlažu i na drugim mestima osim u Muzeju, kako bi se što veći broj posetilaca upoznao sa kulturom ovoga naroda.

Na izložbi čiji je autor Dragoljub Acković, biće predstavljeni predmeti koji svedoče o materijalnoj kulturi Roma na teritoriji Srbije, poput alata, raznih upotrebnih predmeta i nošnji iz muzejske i privatnih kolekcija.

Izložba je organizovana uz podršku Ministarstva kulture Srbije, a pod pokroviteljstvom Skupštine Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: