Piter Huk falsifikator

Bas gitarista grupe Nju Order (New Order) i Džoj Divižn (Joy Division) Piter Huk (Peter Hook), je priznao da se kolekcionarma i antikvarima potpisivao tako što je krivotvorio potpis preminulog pevača grupe Džoj Divižn, Ijana Kertisa (Ian Curtis).

Izvor: B92

Sreda, 07.10.2009.

14:14

Default images

Huk se njegovog nečasnog dela podsetio kada je nedavno u kući u Mančesteru slučajno našao potpisanu ploču grupe.

"Poznat sam odavno po tome da sam se potpisivao u Ijanovo ime i delio njegove autograme," rekao je Huk za radio stanicu XFM. "Postojao je momak koji je posedovao debitantsku ploču grupe Džoj Divižn "An Ideal For Living" koja je bila potpisana od strane svih članova grupe sa datumom. Prišao sam mu i rekao "Zar nisi primetio da je datum na ploči nakon što je Ijan umro i da je nemoguće da se potpisao? Ja sam ga potpisao iz čiste zabave" objasnio je Huk.

Huk je objasnio i da je njegovo priznanje urušilo njegov ugled medju kolekcionarima i "lovcima na uspomene" iz perioda kada su grupe postojale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: