Koop Island na Dunavu

U petak 1. juna u sklopu Refract festivala, a kao najava Nordijskog leta, na rukometnom igralištu u okviru SC "25. maj", biće održan koncert švedskog sastava Koop.

Izvor: B92

Sreda, 23.05.2007.

12:53

Default images

Prvog dana juna, na samoj obali Dunava, od 21 čas počeće šestočasovno putovanje kroz razne vidove jazz muzike (u najširem smislu tog termina), a za koje će biti zadužena probrana ekipa iz raznih zemalja: Petar Rudić oktet (Beograd), Vuneny (Mostar), Naked (Beograd), Foltin (Skopje), Just Banks (Linz/Beč), Acid Buzz (Linz) i sastav koji dolazi sa vrha Evrope – Koop (Stokholm).

Prvi album sastava "Koop" pod nazivom "Waltz for Koop" ugledao je svetlost dana pre četiri godine.

Od tada pa do danas ovo izdanje prodato je u preko 160.000 primeraka širom sveta.

Nakon objavljivanja usledile su tri svetske turneje, nastupi na velikim festivalima, stotine remiksa koji su uradili drugi poznati muzičari i producenti, da bi konačno članovi benda Magnus Zingmark i Oscar Simonsson u svom rodnom Stokholmu otpočeli rad na drugom izdanju "Koop Islands" koje se pojavilo krajem 2006.


Muzika sastava Koop donosi najnežnije melodije, a u procesu stvaranja pesama, Koop se vode sopstvenim pravilom da je u eri post-semplovanja sve moguće i da oni lično smatraju da je katkad jedini pravi put napred, moguć samo kroz muzičko putovanje u što dalju prošlost.

Tako se Koop u svom izrazu  vraćaju čak do swing muzike 30tih, do zaboravljenih egzotičnih orkestara i zabavljaća sa jahti koje su krstarile do Jamajke kasnih 40tih, švedskih jazz ikona 60tih i 70tih godina XX veka (kao što je recimo Jan Johanson).

Koop će u Beogradu nastupiti u koncertnoj tj. “live” verziji, koju na sceni čini 9 muzičara, uključujući prelepe vokale (Yukimi Nagano, i Earl Zinger tj. ex-Galiano frontmen Rob Gallagher), duvačka sekcija, elektronika i naravno stilski više nego prijatna pojava za oko, sa sve haljinama i odelima 30tih godina XX veka.

Ulaznice se mogu kupiti preko Bilet servisa i Tiketlajna, a cena u pretprodaji je 600 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: