Muzej u pokretu u Valjevu

Projekat Muzeja savremene umetnosti u Beogradu pod nazivom "Muzej u pokretu", nastavlja se u Valjevu izložbom "Ivan Radović – od apstrakcije do predela čulnosti".

Izvor: B92

Četvrtak, 16.10.2008.

11:11

Default images

Ova izložba, čija je autorka koncepcije kustoskinja MSU Žana Gvozdenović, biće otvorena 17. oktobra u 18 časova u Narodnom muzeju u Valjevu.

Izložbom su obuhvaćena reprezentativna dela iz zbirki Muzeja savremene umetnosti, Beograd.

Muzej savremene umetnosti u saopštenju povodom izložbe navodi da se na primerima ovih dela može pratiti razvoj Radovićevog likovnog izraza, od ranog, istraživačkog i eksperimentalnog, avangardnog perioda, kubo-konstruktivizma i apstrakcije, preko neoklasicizma, do naivizama, intimizma i poetskog realizma.

Ovom izložbom otkrivaju se i Radovićeva istraživanja na planu čiste likovnosti, sa emotivnim, ličnim tumačenjem umetnosti, u autentičnoj radosti življenja. Glavna tema Radovićevog slikarstva jeste vojvođansko selo, sa prepoznatljivom atmosferom, humanosti i čulnosti, u sudbinskoj ljubavi prema rodnom kraju. Izložba se predstavlja prvi put u Valjevu, a tokom 2009. godine biće predstavljena novosadskoj publici (Spomen zbirka Pavla Beljanskog) i publici Vrnjačke Banje (Zamak kulture).

Izložba će biti otvorena do 10. novembra.

Cilj projekta "Muzej u pokretu" je da, u periodu rekonstrukcije zgrade, tokom 2008. i 2009. godine, MSU Beograd, prikaže deo svojih zbirki publici u drugim gradovima Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: