Oktobarski salon od 26. septembra

Tradicionalna međunarodna likovna izložba "Oktobarski salon" biće održana od 26. septembra do 9. novembra, pod sloganom "Umetnik-građanin, umetnica-građanka", najavljeno je iz Kulturnog centra Beograda (KCB).

Izvor: Beta

Sreda, 17.09.2008.

15:56

Default images

Svečano otvaranje "Oktobarskog salona" zakazano je za 26. septembar u 19 časova, u Muzeju "25. maj" u Beogradu, a tom prilikom biće dodeljene i nagrade ovogodišnje manifestacije.

Umetnička direktorka 49. "Oktobarskog salona" Bojana Pejić navela je na zvaničnom sajtu te manifestacije da će na ovogodišnjoj izložbi biti predstavljene one umetničke prakse koje se već decenijama nazivaju "umetnost u kontekstu".

"Od početka devedesetih godina do danas, konteksutalna umetnost je i na međunarodnoj i na srpskoj umetničkoj sceni konstituisala bitan deo umetničke produkcije i stoga će na izložbi biti predstavljeni radovi koji se bave različitim 'kontekstima' postavljeni na istu komparativnu platformu", navela je Pejićeva.

Prema njenim rečima, za 49. "Oktobarski salon" nije formulisana nikakva "poruka", već je predložen moto u upitnoj formi, koji glasi: Da li nam je potrebna umetnost da nam kaže ono što ne želimo da znamo?

Pored postavke u Muzeju "25. maj", izložbe 49. "Oktobarskog salona" biće postavljene u Likovnoj galeriji i Galeriji "Artget" KCB-a, Javnom kupatilu "Dunav", Galeriji "Kontekst" i Galeriji Grafičkog kolektiva.

Domaćini pratećih programa i izložbi biće Jevrejska opština, Rektorat Beogradskog univerziteta, Beogradsko psihoanalitičko društvo i "Dah teatar".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: