Kusturica ekranizuje Andrića

Priprema filma "Na Drini ćuprija" nalazi se "u fazi projektovanja ideja i povezivanja finansijera, odnosno onih koji žele da od toga nastane film i ostane gradić iza toga", izjavio je reditelj Emir Kusturica.

Izvor: Tanjug

Sreda, 02.12.2009.

14:07

Default images

On je precizirao da su potencijalni finansijeri "Republika Srpska i njen premijer Milorad Dodik s jedne strane, i s druge strane Ministarstvo kulture Republike Srbije".

Za potrebe snimanja filma po romanu našeg nobelovca Ive Andrića bilo bi izgrađeno naselje Kamengrad, u blizini Višegrada.

Kusturica je kazao da će scenario raditi zajedno sa svojim starim saradnikom, scenaristom Gordanom Mihićem.

Na pitanje kada bi mogla da se očekuje realizacija projekta, Kusturica je odgovorio - "za tri godine najkasnije".

Ova ideja najavljena je u jesen prošle godine, kroz kontakte sa Ministarstvom kulture Srbije.

Kusturica je o tome razgovarao sa premijerom RS Dodikom, koji je zatim rekao novinarima da će vlada na bazi projekta koji će biti urađen obezbediti određene odluke.

Dodik je najavio da će Vlada RS pružiti potrebnu logistiku da budući Kamengrad bude prepoznatljivo mesto koje, spojeno sa Drvengradom na Mećavniku, može da predstavlja veliku turističku atrakciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: