Kultura

Petak, 28.05.2010.

12:42

,,Alisa" skraćena za poglavlje

Pismo Džona Tenijela, ilustratora prvog izdanja dečijeg romana "Alisa u zemlji čuda", otkriva da je Luis Kerol odstranio čitavo jedno poglavlje iz svoje knjige pre njenog objavljivanja.

Izvor: Tanjug

Default images

U pismu iz 1870, koje je 27. maja prodato na aukciji u Londonu, Tenijel navodi da neće ilustrovati "poglavlje o osi s perikom", jer ga ono nimalo ne inspiriše, sugerišući time da ga treba izbaciti.

Kerol je poslušao savet svog ilustratora, koji je u to vreme bio daleko poznatiji od njega, i odstranio poglavlje s osom, preneli su lokalni mediji.

To naravno nije smetalo junakinji njegovog romana da postane referenca u celom svetu i inspiriše mnoge adaptacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putine, ponižen si

Tri ruska sistema zemlja-vazduh koja je trebalo da štite Krim uništena su za svega nekoliko minuta u baražu projektila američke proizvodnje.

7:52

17.6.2024.

22 h

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

17 h

Podeli: