Ponedeljak, 06.06.2005.

11:14

Na redu svedoci-saradnici

Svedočenjem Miladina Suvajdžića nastavlja se suđenje pripadnicima "zemunskog klana" pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Izvor: B92, FoNet

Default images

Zamenik specijalnog tužioca Milan Radovanović predložio je da glavni pretres i u ovom delu suđenja bude javan, ali se tome usprotivio Suvadžić, koji je u ovom procesu svedok-saradnik. Predsednik Sudskog veća Marko Kljajević objasnio je da je, prema zakonu, obavezna saglasnost svedoka-saradnika da bi njegovo saslušanje bilo javno.

Kako je ranije najavljeno, na suđenju optuženim pripadnicima "zemunskog klana", posle Suvajdžića, trebalo bi da svedoči još jedan svedok-saradnik Ljubiša Buha, dok je svedok-saradnik Zoran Vukojević već saslušan u prethodnom delu glavnog pretresa.

Inače, pripadnici kriminalne grupe "zemunski klan" terete se za 14 ubistava, četiri otmice i terorističke napade na firmu "Difens roud" i sedište Demokratske stranke Srbije. Na optužnici se pored prvooptuženog Milorada Ulemeka nalaze još 33 osobe, od kojih je 11 u bekstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: