Napadnut američki konzulat u Erbilu, rakete stigle iz Irana? FOTO/VIDEO

Američki konzulat u Erbilu, gradu na severozapadu Iraka, večeras je napadnut. Erbil je, inače, centar iračkog dela Kurdistana.

Izvor: B92

Nedelja, 13.03.2022.

00:12

Default images

Naime, kako prenose mediji, desetine raketa palo je u blizini konzulata. Za sada je nejasno ko je ispalio projektile, ali se na snimcima mogu videti rakete koje se obrušavaju na zemlju.

Erbil je napadnut sa teritorije koja se nalazi izvan Iraka, javlja lokalna televizija pozivajući se na kurdsku antiterorističku agenciju.

Na društvenim mrežama kao mogući "krivac" navodi se Iran koji je poslednjih dana zapretio odmazdom zbog smrti dva oficira Islamske revolucionarne garde u navodnom izraelskom vazdušnom napadu u Siriji.

Kako se navodi, čini se da su rakete pale na mesto gradilišta nove, neuseljene zgrade konzulata. Drugi navodi govore o tome da su udari bili usmereni na vojnu bazu, kao i na aerodrom. Vazdušni saobraćaj na aerodromu Erbil se odvija kao i obično, letovi nisu otkazani, navodi se.

Udar, kako se pretpostavlja, iranskih Fatah-110 raketa iz Kasabad baze u Tabrizu osetio se širom Erbila, što se može videti i na snimcima i slikama na društvenim mrežama.

Stejt department je saopštio da nije bilo štete ili žrtava ni u jednom objektu američke vlade u Iraku. "Osuđujemo ovaj nečuveni napad i ispoljavanje nasilja", saopštio je Stejt department.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

5 h

Podeli: