"Osvanuo" snimak pretnji doktorki: "Sotono, neka ti cela Hrvatska vidi facu" VIDEO

Pojedinci su na protestu u Bjelovaru vređali i pretili jednoj doktorki, a povodom toga oglasila se i Hrvatska lekarska komora (HLK).

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.12.2021.

20:00

EPA/CHRISTIAN BRUNA

Ona je izvestila je u ponedeljak da je prošle nedelje zatražila od Ministarstva unutrašnjih poslova informaciju o postupanju protiv njih.

HLK u saopštenju navodi da je ispred zgrade Zavoda za javno zdralje u Bjelovaru 9. decembra održan antivakserski protest na kojem je snimljen i video, objavljen na Fejsbuku. Iz videa se vidi kako deo demonstranata vređa doktorku zaposlenu u lokalnoj podružnici HZJZ-a, te kako joj prete, unose joj se u lice i pozivaju na nasilje.

"S obzirom na to da ovo nije prvi takav slučaj i da je sličnih verbalnih napada i pretnji lekarima bilo i ranije, HLK je zatražio od MUP-a informaciju o tome kako su kvalifikovali protivzakonito ponašanje protestanata te hoće li po završetku kriminalističkog istraživanja podneti kaznenu prijavu", stoji u saopštenju. HLK takođe upozorava da su se u više hrvatskih gradova, u blizini zdravstvenih ustanova, pojavili plakati s pretnjama lekarima i medicinskim sestrama da će im biti suđeno i da će "odgovarati" zbog cepljenja protiv kovida 19.

"Komora ove plakate smatra nedopustivim, očitim činom pritiska, uznemiravanja i podsticanja na nasilje i mržnju prema zdravstvenim radnicima te poziva policiju i državno tužilaštvo da procene postoji li u njima elemenata kaznenih dela, kako bi se izbegli dalja radikalizacija i moguće nasilje protiv zdravstvenih radnika", stoji u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: