Novi ambasador Italije: Srbija ključan faktor stabilnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma ambasadora Italije Karla Lo Kaša.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.04.2018.

10:05

Novi ambasador Italije: Srbija ključan faktor stabilnosti
Getty Images

On je istakao jasnu podršku Italije evrointegracijama Srbije, dodavši da je ona ključan faktor stabilnosti u regionu.

Italijanski ambasador je predsedniku Vučiću preneo pozdrave predsednika Italije Serđa Matarele i dodao da se sve više italijanskih kompanija interesuje za poslovanje u Srbiji, saopštilo je Predsedništvo Srbije.

Vučić je Lo Kašu poželeo dobrodošlicu u Srbiju, uz očekivanje da će tokom njegovog ambasadorskog mandata politički dijalog i ekonomska saradnja dveju zemalja biti još intenzivniji, s obzirom na to da su Srbija i Italija od 2009. godine strateški partneri, navodi se u saopštenju.Predsednik Srbije je izrazio zadovoljstvo što je Italija prvorazredan ekonomski partner, iz koje dolaze neki od najznačajnijih investitora.

Ambasador Lo Kašo je izjavio da se "sve više italijanskih kompanija interesuje za poslovanje u Srbiji, ponukani postojećim dobrim iskustvima", dodavši da tome doprinosi i to što je "Srbija ključan faktor stabilnosti u regionu".

On je istakao jasnu podršku Italije evrointegracijama Srbije, koju pružaju i kroz ekspertsku pomoć u reformama u ključnim oblastima.

Dvojica sagovornika su istakla da, pored političke i ekonomske saradnje, Srbija i Italija imaju interes i za razvoj svake druge saradnje, od koristi za obe zemlje, a posebno u oblasti obrazovanja i kulture, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: