Dodik: RS neće spasiti pojedinac, već homogenizacija

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da u budućnosti RS ne može da spasi bilo koji pojedinac, već da je spas za Srpsku homogenizacija naroda.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 22.03.2018.

11:51

Dodik: RS neće spasiti pojedinac, već homogenizacija
EPA/VLADIMIR STOJKOVIC

"Republiku Srpsku u budućnosti ne može da spasi Milorad Dodik ili Marko Marković, već homogenizacija naroda kroz ideju koja se zove Republika Srpska i davanje mandata meni ili bilo kome drugom da u ime tog naroda vodi taj proces", rekao je Dodik za RTRS.

Dodik je dodao da je osnova njegove politike stabilnost, razvoj i neupitnost Republike Srpske.

"Republika Srpska ima potencijal za razvoj, ali ima nedostajući dio na nivou BiH koji mora da bude otklonjen u funkciji njenog razvoja. Iz tog razloga sam se i kandidovao za srpskog člana Predsedništva BiH, a ne iz nekih ličnih razloga", rekao je Dodik.

Predsednik Srpske je poručio da svim ljudima i narodima u BiH želi sve najbolje, ali da je on čovek iz srpskog naroda i RS, te da sve radi u interesu RS.

On je rekao da ne želi da sprečava Federaciju BiH (FBiH) u bilo kom razvojnom projektu, ali da niko iz FBiH ne treba da sprečava RS u njenom razvoju.

Dodik je naglasio da će se kada pobedi na izborima za srpskog člana Predsedništva BiH zalagati u političkom smislu da niko nikog ne zaustavlja u projektima.

"Nemam ništa protiv da BiH što pre dođe do statusa kandidata, a kasnije i članstva u EU. Republika Srpska je ispunila sve uslove za evropski put", napomenuo je Dodik.

Dodik je zaključio da u BiH ništa ne može bez dogovora dva entiteta i tri naroda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: