Vučić i Brnabićeva čestitali Putinu pobedu na izborima

Najviši zvaničnici Srbije čestitali su predsedniku Rusije Vladimiru Putinu ponovni izbor na tu funkciju.

Izvor: B92

Nedelja, 18.03.2018.

21:29

Vučić i Brnabićeva čestitali Putinu pobedu na izborima
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžiæ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Putinu ponovni izbor za ruskog predsednika, navodeći da je Srbija iskren prijatelj i pouzdan partner Rusije.

"Primite iskrene čestitke za ponovni izbor za predsednika Rusije, uz najbolje želje da i dalje odlučno vodite Vašu zemlju čvrsto utemeljenim putem napretka, na dobrobit svih njenih građana. Uveren sam da ćete svojim izvanrednim talentom lidera, uz jasnu viziju i jaku volju, kao i odgovornost i posvećenost u radu, nastaviti da postižete uspehe u rešavanju svih važnih pitanja za Rusiju, kao i u ispunjavanju planova za njen dalji sveobuhvatni razvoj", naveo je Vučić, saopštilo je Predsedništvo Srbije.

Vučić je izrazio zahvalnost Putinu na ličnom doprinosu jačanju, kako je naveo, tradicionalnog i istinskog prijateljstva dveju zemalja, kao i odbrani državnih interesa Srbije, koja se ogleda i kroz podršku u UN, kao i u svim drugim međunarodnim organizacijama u kojima Srbija štiti svoj integritet, ugled i slobodarsku tradiciju.

"Srbija je iskren prijatelj i pouzdan partner Rusije i možete se osloniti na naš doprinos produbljivanju saradnje, kao i na zalaganje za ostvarivanje zajedničkih projekata. Uveren sam da ćemo, uz međusobno razumevanje, stvarati bolje uslove za generacije koje dolaze", piše u Vučićevoj čestitki Putinu.

Kako je navedeno u saopštenju, predsednik Srbije je Putinu poželeo uspeh na odgovornoj dužnosti, dobro zdravlje i sreću u ličnom životu.

"Nadam se, dragi prijatelju, da ćete nam i u novom predsedničkom mandatu učiniti čast i ponovo posetiti Srbiju, jer je svaki susret s Vama prilika za dragocene razmene mišljenja i mudre savete", naveo je Vučić, piše u saopštenju.

Premijerka Srbije Ana Brnabić čestitala je Putinu pobedu na predsedničkim izborima i osvajanje četvrtog mandata na mestu predsednika Rusije.

"Čestitam vam ubedljivu pobedu na izborima za predsednika Rusije. Rezultat koji ste postigli samo potvrđuje široku podršku koju imate za sve teške reforme koje ste do sada uspešno sproveli i koje tek nameravate da sprovodite. To govori da vaši građani u vama vide pravog lidera koji je spreman da ide u susret svim izazovima u predstojećem vremenu", navela je Ana Brnabić, prenela je Vlada Srbije.

Brnabićeva je navela u čestitki Putinu i da Srbiju i Rusiju povezuju dobri, prijateljski i srdačni odnosi, izrazivši uverenje da će te "dve države i građani tu saradnju proširiti u svim oblastima".

Prema prvim rezultatima predsedničkih izbora u Rusiji, Vladimir Putin osvojio je više od 70 odsto glasova i biće ruski predsednik po četvrti put.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: