SPS: Tadić kriv što smo 2008. podržali Đilasa, a ne Vučića

SPS izrazila je "iskreno žaljenje" što je 2008. godine - zbog, kako se navodi, sramnih pritisaka tadašnjeg predsednika Borisa Tadića - donela "pogrešnu odluku".

Izvor: B92

Sreda, 13.12.2017.

18:47

SPS: Tadić kriv što smo 2008. podržali Đilasa, a ne Vučića

"Pogrešna odluka" je što je SPS za gradonačelnika Beograda podržala Dragana Đilasa, "a ne Aleksandra Vučića, koji je tada zavredio pažnju i podršku građanki i građana Beograda".

Reagujući na najavu bivšeg predsednika Demokratske stranke da će se kandidovati na predstojećim izborima za gradonačelnika Beograda, SPS je pozvala "sve devastirane, nepostojeće, odnarođene i egocentrične opozicione prvačiće" da "obavezno podrže" kandidaturu Đilasa.

Između ostalog, SPS Đilasa naziva "zločincem koji želi da bude povratnik u svom zločinačkom poduhvatu kako bi punu kasu Beograda, investicije koje se realizuju, zaposlenost koja je na najvišoj istorijskoj koti, pozitivnu energiju kod građana, uništio željom za novim bogaćenjem".

SPS zakjučuje saopštenje konstatacijom: "Uvereni smo da pravda, vizija i strateška saradnja SPS i SNS donosi veliku pobedu na gradskim izborima, nosi sobom i veliku dozu odgovornosti da Beograd pozicioniramo na mapi sveta koje zaslužuje, ali takođe i da secikese, umišljene liderčiće i snobovske sebičnjake i definitivno pošaljemo na smetlište istorije".

Bivši gradonačelnik Beograda i bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas najavio je da će učestvovati u trci za gradonačelnika Beograda i da još ima vremena za dogovor da bude kandidat za gradonačelnika jedne opozicione kolone. "Odlučio sam da uđem u trku za gradonačelnika Beograda i da uradim sve što mogu da se zaustavi propadanje prestonice Srbije", rekao je Đilas u intervjuu za sutrašnji broj magazina NIN.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: