Moskva: Opasne "ratne igre" Ukrajine i Amerike

Vojne vežbe Ratne mornarice Ukrajine i američkog razarača u Crnom moru su provokacija, rekao je zamenik šefa vojnog komiteta Saveta Rusije Franc Klincevič.

Izvor: B92

Nedelja, 03.12.2017.

12:11

Moskva: Opasne
Getty images

Ratna mornarica Ukrajine izvela je vojnu vežbu sa američkim razaračem u Crnom moru, saopštila je pres-služba Ratne mornarice Ukrajine.

Kako se navodi, cilj manevara je bilo vežbanje saradnje sa brodovima država-partnera u skladu sa standardima NATO-a, povećanje nivoa kompatibilnosti i jačanje saradnje.

“Mi smo kategorično protiv tih manevara. To je provokacija koju Rusija smatra neprijateljskim korakom SAD“, izjavio je Klincevič za Sputnjik.

Prema njegovim rečima, ove vežbe krše “sve moguće i nemoguće sporazume sa SAD“.

“To je provokacija, pošto time SAD uzimaju za partnera apsolutno neodgovorno ukrajinsko rukovodstvo koje je krivo za ratne i etničke čistke na istoku zemlje“, rekao je senator.

Prema rečima Klinceviča, ovakve “igre“ će imati ozbiljne posledice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: