AP: Strance u sastavu ID čeka skoro sigurna smrt u Raki

Snage koje se bore protiv ostataka ID u Siriji imaju prećutne instrukcije o obračunu sa hiljadama stranaca koji su pridružili toj ekstremističkoj grupi.

Izvor: B92

Subota, 21.10.2017.

14:14

AP: Strance u sastavu ID čeka skoro sigurna smrt u Raki
Foto: GettyImages

To je da ih ubiju na poprištu, javlja AP.

U svom poslednjem uporištu u severnom sirijskom gradu Raki, oko 300 ekstremista ulogorilo se na stadionu ili oko njega i u gradskoj bolnici.

Nijedna vlada nije javno izrazila zabrinutost zbog sudbine svojih državljana koji su se pridružili borcima ID u planiranju napada kod kuće i u inostranstvu.

U Francuskoj, koja je više puta pretrpela nasilje za koje je odgovornost preuzela ID, ministarka odbrane Florans Parli je čak, u izjavi za radio Erop 1 prošle nedelje, glasno rekla da bi "najbolje bilo ako džihadisti stradaju u borbi", zaključuje američka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: