"Jevreji, napustite Izrael pre nego što..."

Lider libanskog pokreta Hezbolah Hasan Nasralah je pozvao jevrejski narod da napusti Izrael.

Izvor: B92

Nedelja, 01.10.2017.

16:32

Thinkstock

On poručuo Jevrejima da to urade pre no što ga vlada Benjamina Netanijahua "odvede u avanturu koja bi mogla da se pokaže kao kraj Izraela".

U govoru povodom muslimanskog praznika Ašure, Nasralah je "svim Izraelcima i Jevrejima širom sveta" poručio da se bori "protiv cionista koji drže pod okupacijom palestinske zemlje, a ne protiv Jevreja".

Lider proiranskog Hezbolaha je rekao da Izrael "preti Libanu, nastavlja svoju agresiju u Siriji pod sloganom sprečavanja otpora da bi došao do novih vojnih sposobnosti i radeći da donese rat u region pod svakim mogućim izgovorom", čime je aludirao na izraelske napade na konvoje oružja namenjenje Hezbolahu.

Hezbolah je povodom praznika održao paradu u južnom Bejrutu.

Izraelski mediji navode da je poslednjih godina Nasralah "izlazio iz svog skrovišta" povodom tog praznika, ali je ove godine "ostao u svom bunkeru", a njegov govor je emitovan na velikim ekranimaa na ulicama.

Nasralah je pomenuo da Netanijahu s predsednikom SAD Donaldom Trampom radi na podrivanju nuklearnog sporazuma velikih sila s Iranom, da bi započeo regionalni rat, i upozorio Izrael da ne potcenjuje sposobnost Hezbolaha, prenela je agencija AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: